Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από το φιάσκο της Κοπεγχάγης στο πρόταγμα της οικολογικής κοινωνίας

18/12/2009

Εκδήλωση με ομιλητές τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον συγγραφέα Γιώργο Κολέμπα

Εκδήλωση για τη μετά την Κοπεγχάγη εποχή με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων στην Κοπεγχάγη, διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), Πρ. Κορομηλά 51, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 7.00 μμ.

«Μικροί κι ανεύθυνοι, εξαρτημένοι από τα συμφέροντα κι αδιάφοροι για τη θέληση των πολιτών, οι ηγέτες του σημερινού κόσμου μας προετοιμάζουν έναν εφιαλτικό μέλλον», δήλωσε για την έκβαση της διάσκεψης κορυφής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, που βρέθηκε στην Κοπεγχάγη από την πρώτη στιγμή και συμμετείχε στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας αλλά και στην αντισύνοδο των κινημάτων των πολιτών, ως μέλος μιας μεγάλης αντιπροσωπείας των Πράσινων ευρωβουλευτών και των Παγκόσμιων Πράσινων. «Η Κοπεγχάγη ας μη γίνει ο τόπος ενταφιασμού των ελπίδων μας αλλά η εκκίνηση ενός παγκόσμιου κινήματος για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών», κατέληξε.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και την αντισύνοδο και θα αναφερθεί στις κύριες εστίες προβληματισμού του παγκόσμιου πράσινου κινήματος μπροστά στην κλιματική αλλαγή και τις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της.

Η αποτυχία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, που απέδειξε ότι η χειρότερη κρίση απ΄ όλες είναι η απουσία ευθύνης και πολιτικής βούλησης, αφού οδηγούν σε μια ανεξέλεγκτη κλιματική, οικονομική και κοινωνική κόλαση, κάνει ακόμη πιο επιτακτικούς τους οικολογικούς αγώνες και μέσα από το προσωπικό παράδειγμα.

Γι΄ αυτό και στη συνέχεια, ο Γιώργος Κολέμπας, συγγραφέας του βιβλίου «Τοπικοποίηση» (εκδ. Αντιγόνη), θα μιλήσει για την ανάγκη στροφής σε μια αποκεντρωμένη, τοπικοποιημένη οικολογική κοινωνία, η οποία θα έχει σαν κύτταρο την αυτοδύναμη κοινότητα και θα στηρίζεται στην άμεση δημοκρατία και στον συνομοσπονδιακό κοινοτισμό ως δυνατότητα για ουσιαστική απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση. Ο συγγραφέας είναι πρώην εκπαιδευτικός Μ.Ε. και οικο-γεωργός στο Πήλιο. Από το 1990, που “επανατοπικοποιήθηκε”, προσπαθεί δια του “παραδείγματος” να συμβάλει  στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης της τοπικοποίησης.

Κεντρική διάθεση: 2310 285688, 2310 237463, 2103639336

One Comment leave one →
  1. 19/12/2009 14:49

    Την καλησπέρα μου, πέρα για πέρα!!

    Με λένε Αντώνη Χατζηθωμά και θέλω να επικοινωνήσω με το Γιώργο Κολέμπα.
    Ξέρει κανείς να μου δώσει κάποιο τηλέφωνό του; Το δικό μου αν μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί του και να του το δώσει, είναι το 210 5713067, το e-mail μου είναι το info@spitia.gr

    Καλά να είστε
    Αντώνης Χ.

Σχολιάστε